Tuesday, October 26, 2010

sapa sangka dalam setia pon bley tercurang

petang yang indah,,sedang seronok ber'on9' facebook,,aku diterpa dengan status sorang mamat ni aka boypren kawan baek aku kat ****** dulu,,berbunyi " kalau la 5 taun lalu kembali kan seronok " aku tertanya tanya,,apa maksud mamat ni,,tapi aku wat dunno je la,,then naek plak result quiz bodo yang dia wat kat new feed aku,,pasal jodoh,,dia kata still blom jumpa yang btol-btol maness,,huishh,,apakah ? aku pon mengomen,,pastu bermula la kesah sebenarnya,,segala-galanya terbongkar,,si mamat ni cakap member aku kantoi kua dengan orang laen,,da banyak kali katanya,,depan mata lagi,,haiyaaa,,kawan aku ke tu ? macam tak percaya pon ya gak,,luah punya luah,,kisar punya kisar,,telan punya telan,,aku da paham la situasi sebenar,,sebagai penceramah tak bertauliah aku pon mula mengeluarkan hujah-hujah yang aku rasa tak memihak mana-mana pihak,,dia pon terima nasehat aku tu (cehhh).

tibanya malam hari,,sekali lagi aku seronok ber'on9' tiba-tiba ada msg baru kat inbox aku,,dengan ucapan terima kaseh yang tak terhingga kepadaku,,dia cerita yang dia dengan kawan aku ni da berbaek semula,,ouhh bagus la,,atas nasehat aku kot ? haha,,ntah la,,kalo da ada jodoh tu jadi la apa pon,,insyaAllah still together,,akhir pesanan si mamat ni " jangan lupa tunjukkan bf ica kat kami tao " ,, aku pon kata " tunggu kad kawen nanti ye,,dapat la tgk sapa " hahaha :D


siapakah yang akan mengisi kekosongan hati ini ? HAHA!


p/s : cerita da agak lama,,tapi aku suka nak cerita lagi kat ampa,,suka ati aku la kan ? okay exam da tiba,,zzzzzz~

2 comments:

  1. kat kak choki xmo anta kad,,
    nak jd pengapit trus,,

    ReplyDelete
  2. haha ofkos la kak choki is my pengapit ;)

    ReplyDelete