Thursday, May 27, 2010

dilemma

apa kejadah plak da dilema dilema neh ?
haaa ini adalah kesah menarik antara 2 benda yg berbeza
benda apakah ?
ouh bendanya adalah dalam pemilihan majoring degree aku neh
kenapa mesti pening pening ?
sebab aku dapat 2 major
accounting and finance & banking
hurmmm
mana satu jd pilihan ??
aku pon xda jawapan utk soalan ni
sebab aku maseh dalam dilema
first memang la dapat accounting
and aku pon x sgka plak nak dapat finance jugak
dem !!
kan da pening kepala aku
kalo nak bg pon satu suda laa
uwaaaaa =(

tapi family aku especially mama nak sgt aku amek accounting
tapi aku blom gtao dia lagi pasal aku dpt major ni
kang kena paksa
urghhh
buat aku makin meluat nak blaja plak kang
baek aku diam je
and bley wat keputusan sendiri
hihihi
bagi diri aku lak
rasanya lebey ke finance
ntah la puncanya apa
maybe keyakinan and minat dalam accounting da pudar kot ?
wuuu ~

and 1 more thing
aku dgar byk sgt pancaroba dalam cos accounting ni
xsesuai dgn peribadi aku rasanya
haihhh
aku jd pening utk memilih bukan sebab aku mendengar ckp2 org
tp KEYAKINAN utk futher cos tu x ada
huhu
and aku rasa minat aku skang more tu finance
ntah la kenapa
minat bila bila pon bley brubah kan ?
macam dulu la mati2 minat akaun
da masuk matrix makin lama makin ilang minat tu
hmmm ~

so the solution is minx petunjuk dariNYA
harap harap DIA turunkan petunjuk jelas kat aku
sampai skang mmg aku x wat keputusan lg
aku tunggu magic berlaku
weeee ~

tapi aku takut lak kalo x berterus terang kat mama yg aku dapat akaun
and ttba aku futher finance
benda tu jd redha ke x eh ?
aiyakk +___+
aku bukan nak pentingkan diri sendiri
tp aku memikirkan keadaan semasa diri aku
aku xnak blaja sebab dipaksa
tu je
hukhukhuk =(

so accounting or finance ?
nanti ada laa jawapannya :)

p/s : aku nyesal skang xpe,,aku xnak nyesal kemudian hari =(

6 comments:

  1. amek acount la..berkat mak bapak

    ReplyDelete
  2. tp stdy xley paksa paksa lorr
    huhu

    ReplyDelete
  3. lor.. ni yang risau sgt ek
    hahahahaha

    pilih je mana pilihan hati
    :)

    ReplyDelete
  4. hahaha
    agak merisaukan laaa
    sebab future ni :)
    btw tenkssss :DD

    ReplyDelete
  5. yeayh.. semoga keputusan yang kite buat adalah yang terbaek.. (=

    ReplyDelete